2016-05-29 15:07:00

"Pale sam na svijetu"

Učenici nižih razreda matične škole i PŠ Nova Kapela uživali su u gostujućoj predstavi "Pale sam na svijetu", koju već više od 25 godina izvodi glumac Ivica Šimić.

Glumac Ivica Šimić gostovao je 23. svibnja 2016. u matičnoj školi i razveselio naše klince. Predstava je bila besplatna i dio je proslave kazališta Mala scena koja slavi 29 godina od prve izvedbe ove kultne predstave.

Glumac govori: "Koliko sam već puta rekao: "Dosta je bilo! Ne mogu više!", pa opet već više od dvadeset i pet godina ne uspijevam prestati družiti se s Palom. Svake sezone ponovno uzimam svoju kuglu i gitaru i pričam priču o dječaku koji je sanjao da je sam na svijetu novim i novim generacijama djece u vrtićima i školama u cijeloj Hrvatskoj, ali i u Njemačkoj, Austriji, Engleskoj ...

Priča koja tako uvjerljivo opisuje dječačke snove i težnje? Igra koja uvlači djecu u predstavu i čini ih ne samo sudionicima, već i stvaraocima predstave? Ljubav za djetinjstvo i sudioništvo u strahu? Ili sve zajedno? Vjerojatno ...

Bilo kako bilo, na početku još jedne sezone, ponovno uzimam svoju kuglu i radujem se novim susretima s vama i djecom. Ne bez straha ... Pitanja koja su me pratila na početku života predstave pojavljuju se i danas: kako će djeca prihvatiti priču; hoće li voljeti Paleta i prepoznati se u njemu; je li nova generacija jednaka onoj za koju je predstava stvarana; jesam li ja isti onaj od prije više od petnaest godina ... Pitanja i strahovi koji prate svaki umjetnički čin ... vjerojatno ..."


Osnovna škola Dubrava