2022-01-04 15:40:05

Filcanje jaslica s 5. a!

Učenice i učenici 5. a razreda sudjelovali su u ponedjeljak, 20. 12. 2021.  na virtualnoj radionici filcanja s članovima udruge ˝Ozana˝ u sklopu projekta ˝Mali Domaći u očuvanju baštine˝

Projekt je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tema radionice bila je izrada jaslica tehnikom mokrog filcanja – obrada i oblikovanje vune vodom i sapunom.

Na početku radionice je voditeljica projekta Branka Brčić Crnković, dipl. soc. radnica i voditeljica edukacijsko rehabilitacijskih aktivnosti u udruzi „Ozana“ pozdravila učenice i učenike i pročitala im priču Selme Lagerlof „Sveta noć“ iz zbirke „Legende o Kristu.“ Nakon toga su učenici i učenice izrađivali jaslice i pjevali božićne pjesme.

Ovaj projekt je prepoznat po tome što su korisnici udruge ˝Ozana˝u ulozi učitelja koji djecu po školama podučavaju i vode kroz cjelokupni proces filcanja. Ovog puta je u ulozi učiteljice bila jedna od korisnica Maja koja je bila vrlo uspješna u objašnjavanju procesa filcanja jaslica. Naše učenice i učenici  bili su vrlo motivirani i uspješno su izradili i oblikovali u vuni male jaslice.

Ove radionice su od velike važnosti i za učenike i za korisnike udruge ˝Ozana˝ jer ih čine boljim osobama koje će imati više empatije i razumijevanja za druge i svijet oko sebe.

Pogledajte kako nam je bilo:


Osnovna škola Dubrava