2019-03-29 08:28:58

61. državno Natjecanje mladih tehničara

KRISTIJAN BILANOVIĆ OSTVARIO 3. MJESTO!

Državna razina 61. Natjecanja mladih tehničara održana je u porečkom Hotelu Pical od 25. do 28. ožujka 2019. godine, a na njoj su svoje kompetencije pokazali 253 najuspješnija mlada tehničara Republike Hrvatske.

Mladi tehničari koji svoje kompetencije usvajaju u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture natjecali su se na državnoj razini u jednom od dvanaest područja tehničke kulture (maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, obrada materijala, strojarske konstrukcije elektrotehnika, elektronika, robotika, automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije te robotsko spašavanje žrtve). Učenik naše škole Kristijan Bilanović u kategoriji automatika ostvario je 3. mjesto i time se sa svojom mentorom Ivicom Košićem popeo na pobjedničko postolje. Nagrađen je priznanjem od Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.   Natjecanje se sastojalo od pisane provjera znanja (u trajanju od 2 školska sata), izrade tehničke tvorevine (8 sunčanih sati) te predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja (do 5 minuta). Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o njegovoj provedbi brinulo Državno povjerenstvo.
Kristijanov zadatak bila je izrada automatske hranilice za mačku (slika u privitku). Moramo napomenuti kako je razlika između 1. i 3. mjesta samo 3 boda. Cijela škola ponosna je na svoje careve!!!    

 


Osnovna škola Dubrava