2011-03-23 15:57:53

Tomislav Goluban opet svira!

14. ožujka posjetio nas je Tomislav Goluban.

Zabavno predavanje uz zvuke usne harmonike i gitare ponovno oduševili publiku!

    S Tomislavom Golubanom i njegovim zanimljivim predavanjem o usnoj harmonici susreli smo se prvi puta u svibnju prošle godine. Tada je gostovao u OŠ Dubrava, a ovoga puta koncertom je počastio učenike PŠ Farkaševac. Cijeli projekt bio je iznenađenje, tj. učenike namjerno nismo pripremili uvodnim predavanjem,  jer smo željeli ostvariti efekt  susreta s njima potpuno nepoznatom glazbom. Učenici su odlično reagirali, bili su pažljivi i aktivno su sudjelovali u predavanju, a neki su bili i nagrađeni na kvizu koji je obuhvaćao pojedinosti o usnoj harmonici.

Učenica Ana-Marija Mičudaj (7r.) napisala je članak o predavanju Tomislava Golubana i usnoj harmonici koji se može pročitati u školi.

A sada, evo nekoliko mišljenja i  komentara učenika nakon koncerta:

      "Iskreno, prije no što su počeli svirati, mislio sam da će to biti neka klasika, dosada... Ali sam se zeznuo, bilo je super, coollll!!!!"              Marko Đuričić, 7r.

   "Kada je došao u školu, mislila sam da će biti dobro. Ali, kad je koncert počeo, znala sam da će biti odlično."                                               Snježana Sokol, 7r.

          "Inače nisam ljubitelj bluesa, ali ovo predavanje mi je dalo skroz drugu sliku o toj glazbi. Tomislav G. nas je nasmijao, a došlo je i "par pametnih" iz publike. Ocjena 5+!!!                                                                                                     Mario Vilus, 8r.

           "Nisam nikada čula usnu harmoniku uživo, a nisam ni mislila da ću naučiti nešto o njoj. Predstavili su je na vrlo zanimljiv način."                                Jelena Karan, 8r.

          "Meni je bilo baš lijepo na koncertu, a i izgubili smo jedan sat. Voljela bih da opet dođu!!!"                                                                                        Valentina Bednaić, 7r.

            "Nisam nikada čuo nekoga tko tako dobro svira usnu harmoniku. Tako je bilo dobro da je cijela škola bila na nogama. Eto, nemam više što za reći, osim da su svi Tomislava Golubana tražili autogram."                                            Ivan Dončević, 7r.

       Dragi naši učenici, lijepo smo se zabavili, nasmijali i poslušali dobru mjuzu.

Nadamo se da ste nešto naučili i proširili svoje glazbene vidike!

       Tomislavu i Nebojši želimo uspješan nastavak projekta i ponovni susret u budućnosti!

Pozdrav, svima!

Uživajte u dobroj glazbi.....i budite veseli, dobri i pametni....

 

 

 


Osnovna škola Dubrava