preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./2022.

U školi su u tijeku  pripreme i organizacija rada na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.   Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja  od 26. kolovoza 2021. godine. 

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Vijesti/2021/Koronavirus//Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022..pdf

 


Uzimajući u obzir uvjete u  kojima radimo, zdravlje i zaštitu naših učenika i svih djelatnika škole dat ćemo sve od sebe da ispoštujemo navedeno.

Jako je važno da pročitate Upute HZJZ-a i MZO-a te se pridržavate navedenog, posebice obveze mjerenja temperature i vođenja evidencijeAko je temp.  37,2oC i veća te ako dijete  ima simptome respiratornih ili drugih zaraznih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, proljevpovraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako je djetetu izrečena mjera samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19ne smije dolaziti u školu već  roditeltreba obavijestiti telefonom razrednog učitelja te nadležnog liječnika.  

U pratnji djeteta ne dolazi osoba koja ima  simptome respiratorne bolesti ili drugih zaraznih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako joj je određena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaraženi s COVID-19.

Učenici koje dovode roditelji/skrbnici drže razmak od 1,5 metra s ostalim učenicima na ulazu. Roditeljima je ulaz u Školu dozvoljen u iznimnim situacijama.

Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu djece/učenika. Zato molimo sve roditelje/skrbnike da upoznaju svoju djecu s obvezom poštivanja fizičkog razmaka od druge djece i pojačanom higijenom ruku.

Djecu/učenike treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi.

Djecu/učenike treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju.

Važno je omogućiti i uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju skupinu/učionicu, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo. Prednost u osnovnoj školi ima pranje ruku sapunom i vodom.

Važno je izbjegavati dijeljenje školskog pribora, šalica, posuđa i pribora za jelo s drugim osobama.

Maske su obavezne u sljedećim situacijama:

  • u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz odnosno školskom autobusu
  • za roditelje i druge osobe kada je njihov ulazak u ustanovu nužan
  • kod komunikacije djelatnika
  • učenicima od 5. razreda  nadalje, učiteljima predmetne nastave i stručnim suradnicima, ako je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, učitelja i dr.) manji od 1,5 m
  • učiteljima ostalih predmeta u razrednoj nastavi
  • učenicima od 5. razreda nadalje, učiteljima i svim drugim djelatnicima škole kod prolaska hodnikom i sl.
  • učiteljima predmetne nastave, stručnim suradnicima i drugim djelatnicima škole u vrijeme kontakata s odraslim osobama

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Kozumplik Kemenović   datum: 29. 8. 2021.

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi

e-Dnevnik

Oglasna ploča

Tražilica

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju