preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Početak nastave

Dragi učenici i poštovani roditelji/skrbnici,

svega nekoliko dana dijeli nas od početka nove školske godine i nastave koja počinje 7. rujna 2020. za sve učenike razredne i predmetne nastave.

U našoj školi u tijeku su pripreme i organizacija rada na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.   Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja  od 24. kolovoza 2020. godine. Uzimajući u obzir uvjete u  kojima radimo, zdravlje i zaštitu naših učenika i svih djelatnika škole dat ćemo sve od sebe da ispoštujemo navedeno.

O svemu ćete biti pravovremeno obavješteni te vas molim za razumijevanje jer u ovom trenutku nemam odgovore na sva pitanja koje „muče“ nas ravnatelje, ali vjerujem da će naše resorno Ministarstvo žurnije donositi daljnje upute i smjernice za rad.

Jako je važno da pročitate Upute HZJZ-a i MZO-a te se pridržavate navedenog, posebice obveze mjerenja temperature i vođenja evidencije. Ako je temp.  37,2oC i veća te ako dijete  ima simptome respiratornih ili drugih zaraznih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako je djetetu izrečena mjera samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19, ne smije dolaziti u školu već  roditelj treba obavijestiti telefonom razrednog učitelja te nadležnog liječnika.  

U pratnji djeteta ne dolazi osoba koja ima  simptome respiratorne bolesti ili drugih zaraznih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako joj je određena mjera samoizolacije ili ako ima saznanja da je zaraženi s COVID-19.

Učenici koje dovode roditelji/skrbnici drže razmak od 1,5 metra s ostalim učenicima na ulazu. Roditeljima je ulaz u Školu zabranjen, osim u iznimnim situacijama uz najavu.

Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu djece/učenika. Zato molimo sve roditelje/skrbnike da upoznaju svoju djecu s obvezom poštivanja fizičkog razmaka od druge djece i pojačanom higijenom ruku.

Djecu/učenike treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi.

Djecu/učenike treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju.

Važno je omogućiti i uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju skupinu/učionicu, prije jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo. Prednost u osnovnoj školi ima pranje ruku sapunom i vodom.

Važno je izbjegavati dijeljenje školskog pribora, šalica, posuđa i pribora za jelo s drugim osobama.

Maske su obavezne u sljedećim situacijama:

  • u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz odnosno školskom autobusu

  • za roditelje i druge osobe kada je njihov ulazak u ustanovu nužan (roditeljski sastanci i informacije održavaju se prvenstveno na daljinu)

  • kod komunikacije djelatnika (iako se preporučuje komunikacija između djelatnika prvenstveno na daljinu)

  • učenicima od 5. razreda  nadalje, učiteljima predmetne nastave i stručnim suradnicima, ako je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, učitelja i dr.) manji od 1,5 m

  • učiteljima ostalih predmeta u razrednoj nastavi

  • učenicima od 5. razreda nadalje, učiteljima i svim drugim djelatnicima škole kod prolaska hodnikom i sl.

  • učiteljima predmetne nastave, stručnim suradnicima i drugim djelatnicima škole u vrijeme kontakata s odraslim osobama

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Kozumplik Kemenović   datum: 28. 8. 2020.

Korisni linkovi

e-Dnevnik

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Arhiva dokumenata

Tražilica

Forum
preskoči na navigaciju