preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Profesionalno usmjeravanje - upitnik za učenike 8. razreda

 

Dragi osmaši

Bliži se trenutak donošenja odluke o izboru srednje škole (zanimanja). Siguran sam da ste svi već razmišljali o tome i da imate mnogo pitanja oko toga. Profesionalno usmjeravanje zamišljeno je kao niz mjera , aktivnosti s ciljem da se pomogne učenicima osmog razreda prilikom odlučivanja o tome koju školu upisati.

U sklopu tih aktivnosti bio je i naš odlazak u Zagreb i posjet CISOK-u.  U CISOKU-u je bilo predviđeno popunjavanje  upitnika  „Moj izbor“  i nakon toga savjetovanje. Zbog već poznatih događanja to smo morali otkazati.  Slično  se na žalost dogodilo i sa posjetom Sajmu obrtničkih zanimanja.   Ipak nije sve propalo i nešto ćemo moći napraviti, ali  na drugačiji način.


Upitnik  „Moj izbor“  je alat  (instrument)  koji je napravljen tako da kada ga popunite možete dobiti puno bolji uvid o tome kakvi su vaši interesi osobnost, sklonosti i sposobnosti. Na temelju vaših odgovora  bit će vam ponuđene liste zanimanja koja bi trebala biti prikladna za vas..

Znam da mnogi od vas imaju manje-više jasne ideje o tome što žele upisati nakon završetka osnovnog obrazovanja, također zasigurno među vama ima i onih neodlučnih, ili onih koji su u dilemi što izabrati od nekoliko stvari koje  ih zanimaju .  Za sve vas upitnik  „Moj izbor“  je prava stvar. Oni koji znaju što žele moči će provjeriti je li to zaista ono što bi im odgovaralo. Oni koji su neodlučni dobit će dobre prijedloge, a oni koji su u  dilemi za što se odlučiti mogli bi doznati  za što da se opredijele.

 

https://www.cisok.hr/usluge-u-cisok-centrima/alati-za-razvoj-karijere-samoprocjena-kompetencije/moj-izbor-alat/

 

Ovo je link preko kojeg ćete pristupiti aplikaciji MOJ IZBOR..  Otvorite aplikaciju, slijedite upute i popunite upitnik. Budite pažljivi, dobro pročitajte pitanje i razmislite što ćete odgovoriti. Što preciznije i iskrenije odgovorite na pitanja to će i lista prijedloga zanimanja biti bliža onome što bi bilo dobro za vas.

Kad završite s upitnikom dobit ćete dvije liste prijedloga zanimanja, molim vas da ih kopirate na svoje računalo i spremite. Te liste poslat ćete meni  i razrednicima. O načinu slanja ću se dogovoriti s vašim razrednicima. . Do petka 24.04.2020. popunite upitnik. Mislim da vam je to dovoljno vremena za popunjavanje upitnika.

 

Stručni suradnik, pedagog

Elvis ZalovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Elvis Zalović   datum: 20. 4. 2020.

Korisni linkovi

e-Dnevnik

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Arhiva dokumenata

Tražilica

Forum
preskoči na navigaciju