preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Obavijest roditeljima o programu „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) su pokrenuli program „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“. Cilj programa je upoznavanje učenika s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencija elektroničkog nasilja te informiranje o sigurnosti na internetu. Program pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju učenika, a daje i potrebne informacije njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.

Više informacija o programu, materijalima i aktivnostima potražite na http://bit.ly/HAKOM1.


HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na internetu u cilju edukacije roditelja i djece. Namjena videa je bila upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu te stvaranje odnosa povjerenja prema odraslima kojima se djeca uvijek mogu obratiti. Video se nalazi na poveznici: http://bit.ly/HAKOM5

Brošura „Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona“ donosi praktične savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža. Brošura se nalazi na poveznici: http://bit.ly/HAKOM4.

Mole se roditelji učenika da prouče program „Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija“ jer su djeca naši najranjiviji korisnici interneta koji mogu biti izloženi neprimjerenim sadržajima i ponašanjima te im je zbog toga potrebna pomoć odraslih, odnosno roditelja.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Kozumplik Kemenović   datum: 12. 12. 2019.

Korisni linkovi

e-Dnevnik

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Arhiva dokumenata

Tražilica

Forum
preskoči na navigaciju