preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Energetska obnova zgrade OŠ Dubrava

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade škole, izgradnja kotlovnice na bio masu i rekonstrukcija stropne ploče Osnovne škole Dubrava.

 


Energetska obnova zgrade škole obuhvaća kompletnu sanaciju krovišta, zamjenu fasadne stolarije i izradu nove fasade.         

Sadašnji energetski razred zgrade škole je E, a nakon energetske obnove očekivani energetski razred je C, odnosno nakon obnove očekuje su 57% uštede na troškovima energenata.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 5.791.620,25 kn uključivo PDV. Ugovoreni rok izvođenja radova je 5 mjeseci te bi radovi trebali završiti do 5.12.2017. godine.

Upravi odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kultu Zagrebačke županije u suradnji sa Regionalnom energetskog agencijom sjeverozapadne Hrvatske (REGE-a) uspješno su prijavili ove radove na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja“ , koji se financira iz Europskog Fonda za regionalni razvoj (EFRR), u kojem je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u ulozi Posredničkog tijela razine 1 (PT1), a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ulozi Posredničkog tijela razine 2 (PT2). Projekt Energetske obnove osnovne škole Dubrava se provodi u okviru prioritetne osi 4. „Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, Specifičnog cilja 4c1 “Smanjenje potrošnje energije u zgradama javne namjene“ Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

U realizaciji ovog Projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je Partner Školi, o čemu je potpisan i Sporazum.

Dana 31.05.2017. godine Škola je zaprimila obavijest  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da se za energetska obnove OŠ Dubrava dodjeljuje bespovratna sredstva u iznosu od 1.846.334,53 kn. Preostali iznos od 3.945.285,72 kn osigurala je Zagrebačka županija koja je osnivač škole.      

Za dodjelu bespovratnih sredstava potrebno je još potpisati Ugovor sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja koji se uskoro očekuje.

Osim radova na energetskoj obnovi i novoj kotlovnici na bio masu izvode se radovi na izradi dijela novog stropa  unutar škole jer je stari drveni grednik bio u izuzetno lošem konstruktivnom stanju, tako da će se urediti prizemlje i kat škole u tom dijelu škole.

​Obzirom na poštivanje zakonske procedure i rokova vezanih uz postupak javne nabave, nabavu materijala i zahtjevne radove na stropnoj konstrukciji za početak nastavne godine u uporabi neće biti osam učionica. Nastava će se organizirati u dijelu školu koja nije zahvaćena navedenim radovima te u prostoru školsko-sportske dvorane. O rasporedu korištenja prostora i održavanju nastave obavijestit ćemo učenike i roditelje najkasnije 28. kolovoza 2017.

Nakon završetka svih radova učenici i djelatnici škole dobit će puno kvalitetnije i udobnije uvjete rada, a postići će se i značajna ušteda energije.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Kozumplik Kemenović   datum: 4. 8. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum

Korisni linkovi
Nacionalni informaci...

Dnevni tisak

Profesionalna orijen...


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju